Zatím žádné komentáře

Svéjá III je za námi

Vrátili jsme se z týdeního pobytu na Benecku v Krkonoších. Bylo to super. Sešlo se nás skoro padesát.

Hned první večer uspořádaly Kája s Viki koncert, na kterém si posluchači vytleskali přídavky delší, než byl samotný původní koncert. Viki hrála na housle a moderovala, já jim pomohl na kytaru a Kája hrála na piano. Během Svéjá se projevilo mnoho muzikantů. Zdeňka se naučila velmi rychle na kytaru, David jel hlavně na piano, Klára na kytaru, Milena oprášila trumpetu, Dita cello, Matěj taky trumpetu, Jirka piano, já ještě křídlovku a trombon, Hannah co zrovna viděla, Tereza na tubu, Vendy na djembe a kdoví na koho jsem ještě zapomněl.

 

Svéjá přitom není žádné hudební soustředění.

14374610617300

14374610596287

14374610638104

 

Sám jsem nestihl sledovat, co všechno dovedou dělat svobodní lidé během jednoho týdne, a tak se pokusím popsat alespoň pár drobků, které jsem letmo postřehl. Byli jsme se vymáchat v bazénu a na tobogánech, s Tomem a Tomem jsme hráli golf, diskutovali jsme, odpočívali jsme, hráli jsme stolní hry tak strategicky náročné, že u nich můžete usnout, i tak dynamické, že jste neustále v tranzu. Byli jsme na mnoha výletech – Sněžka, Žalý nebo Labská bouda. Někdo navštívil lanové centrum, bowling, tubing nebo káry na svahu.

Taky jsme stříleli nerf pistolkama. No, někteří měli pořádný děla, ale zranění zde nehrozilo, neboť když vás někdo střelí, tak to skoro ani neucítíte. Nakládačka, kterou jsem dostal pomocí vodních pistolí, byla mnohem horší.

 

Ale ani vojenský tábor to nebyl.

14374610659559

14374610678906

Vlastně to byl úplně obyčejný pobyt lidí sympatizujících s projektem SvobodaUčení.cz

 

Jak byste naložili s takovým týdnem vy? Věřím, že nám to příště ukážete!

 

Video vytvořil Matěj Rada s použitím materiálů od více účastníků.

Přečtěte si také

  • Argumenty proti domácím úkolůmArgumenty proti domácím úkolům Jsem přesvědčen o tom, že výchozím stavem by mělo být „žádné domácí úkoly“. Jinými slovy, úkoly na večery pracovních dnů (natož na víkendy nebo na prázdniny) by měly být ospravedlněné […]
  • Jak bychom měli regulovat domácí vzdělávání? „My“ nijak.Jak bychom měli regulovat domácí vzdělávání? „My“ nijak. Nutkání ovládat myšlenky a chování ostatních lidí, zejména když zpochybňují široce rozšířená přesvědčení a zvyky, je jedním z nejhanebnějších rysů lidské povahy. Socrates byl odsouzen k […]